26 mar 2020

Rundskriv 6 - 2020

Søppelrom/søppelsjakt

VIKTIG MELDING!

Vaktmesteren vår er innom våre 21 søppelrom flere ganger i uka for å ordne med søppelkassene våre slik at vi ikke skal få problemer med å få kastet søpla vår. Dessverre opplever han at han må plukke søppel opp fra gulvene fordi beboere ikke har pakket søpla si godt nok inn. Posene har åpnet seg og søpla er strødd utover. Det er søppel i mange varianter: brukte bleier, visne blomster, brukte papirlommetørkler, rekeskall, fiskerester, klissete papir og flytende væske som har klisset til både gulv og andre søppelposer. Lukta er ille, men verst er det uhygieniske arbeidet med å plukke opp avfallet vårt.

 

Nå som det er så stort fokus på hygiene, håndvask og behandling av overflater med desinfiserende middel, er det lett å forstå at å jobbe med søpla vår, kan være en ubehagelig og risikofylt arbeidsoppgave.

 

De fleste av oss tar nå mange forholdsregler for å unngå å smitte. Derfor bør vi også sørge for at vaktmesteren vår ikke utsetter seg for smittefare i borettslaget vårt.

 

Hva kan vi alle gjøre for å bedre forholdene i søppelrommene?

 

1. Pakk all søppel godt inn.

2. Ikke fyll posene så fulle at du ikke får lukket dem ordentlig med dobbel knute. Det skal ikke være noen åpning på søppelposen.

3. Er posen laget av tynn plast, bør du ta en ekstra pose utenpå søppelposen og knyte igjen med dobbel knute.