19 nov 2019

Rundskriv 16 - Forbud mot ugjennomsiktige søppelsekker

Forbud mot ugjennomsiktige søppelsekker
Norsk Gjenvinning har informert om at det fra 01.09.2019 ikke lenger vil være anledning til å bruke sorte, blå, grå eller fargede søppelsekker.

 

Hva betyr det for beboerne i Emanuelfjell borettslag?

 

Onsdag 25.september kl. 18.00 kommer ekstra søppelbil til Emanuelfjell borettslag. Det du ønsker å kaste denne kvelden, må være godt synlig. Du kan ikke pakke inn det du vil kaste, i fargede søppelsekker eller fargede bæreposer.  Derfor gir vi deg en gjennomsiktig søppelpose som du kan bruke til det du vil kaste på den ekstra søppelbilen som kommer siste onsdagen i måneden.

 

                                                                

Norsk Gjenvinning vil kreve et gebyr på kr. 500,- fra borettslaget dersom vi ikke følger påbudet, og de vil kreve et gebyr på kr.100,- pr. ugjennomsiktige sekk.

 

Styret minner om at beboerne selv skal kaste tingene sine på søppelbilen. Har du pakket inn det du skal kaste, i fargede søppelposer, må du ta det med deg hjem igjen.

Søpla som du skal kaste i søppelsjakta, skal fremdeles kildesorteres i grønn pose for matavfall, blå pose for plastemballasje, og til restavfallet kan du bruke vanlige bæreposer. Ikke fyll posene for fulle, og husk dobbel knute. Det hindre at avfallet tyter ut av posen og søler til de andre avfallsposene og søplesjakta. På den måten kan vi også hindre at det stinker så mye fra søppelsjaktene.

Konklusjon: Forbud mot fargede søppelsekker gjelder foreløpig avfall som skal kastes på søppelbilen som kommer til Emanuelfjell borettslag kl. 18.00 den siste onsdagen i måneden og for avfall som skal leveres på gjenbruksstasjoner.