NY I EMANUELFJELL BORETTSLAG

Borettslaget ønsker deg velkommen som ny beboer og vil med dette få lov til å gi deg en kort informasjon om Emanuelfjell og Romsås.

Romsås er en del av Grorud bydel. Den ligger vakkert til i åsen med utsikt over Groruddalen, og med Lillomarka som nærmeste nabo.

Romsås består av 6 borettslag: Tiurleiken, Ravnkollen, Orremyr, Emanuelfjell, Svarttjern og Røverkollen.

Som det fjerde borettslag startet innflyttingen her på Emanuelfjell 19.jan 1973.

Emanuelfjell bl. ligger ca. 5 min. gange fra Romsås Senter.

Senteret er først og fremst et helse- og sosialsenter, som rommer bl.a. legesenter, sykehjem, trygdeboliger, handikapboliger og bibliotek. Her finner du dessuten svømmehall, ungdomsklubb, T-banestasjon og en del butikker som Kiwi, Apotek, Frisør, Mix kiosk og kafeer. Det finnes også 2 Joker butikker lenger opp på Romsås.

I tillegg til T-bane går det buss fra Grorud som kjører rundt Romsås.

Romsås har også egen kirke. Den ligger flott til øverst i Ravnkollbakken, der lysløypa inn i marka starter.

Marka gir mange muligheter, slikt som turgåing, bading, sykkelturer om sommeren og om vinteren er det et flott skiterreng.

I nærmiljøet finner vi også Svarttjern, der man kan bade om sommeren. Her ligger også Humleby med sin nye fritidspark. Her pleier en del arrangementer å finne sted. Det er et rikholdig tilbud av fritidsaktiviteter både for eldre og unge her, som f.eks. gammeldans, pensjonistforening, speiderorganisasjon, musikkorps, bridgeklubb, idrettslag og aktiviteter som kirken byr på.

Her er det nesten full barnehagedekning.

Arrangementer på Romsås

Hvert år arrangeres det borettslagene i mellom forskjellige arrangement. Her nevnes noen: Romsås Cup er Romsåsfotballens stormønstring både for store og små. Her kan alle være med, både de som spiller aktivt, de som har lyst til å begynne, og ikke minst alle de som husker hvor gode de var..., og også dere som har lyst til bare å leke litt.

Styret

Emanuelfjell borettslag, som består av 314 leiligheter ledes av et Styre på 5 personer samt 3 vararepresentanter. Styremedlemmene velges av den årlige generalforsamling.

Underutvalg

Borettslaget må ta seg av langt flere oppgaver enn det styret alene kan makte. Derfor er det opprettet flere utvalg , som ligger under styret.

For tiden har vi: Dyreutvalget, trafikkutvalg, hagelag, og valgkomiteen.

Grendehus

Borettslaget har også et grendehus ” FJELLSTUA ” Odvar Solbergs vei 68.

Alle andelseiere kan leie grendehuset.

Fjellstua er utstyrt med det du måtte trenge av kopper og kar til et selskap på 40 personer.

Bestilling og betaling av leie for grendehuset skjer på styrekontoret i kontortiden

Trivsel

Vi som bor i EMANUELFJELL BORETTSLAG mener at her har alle en glimrende mulighet til å trives. Mange har bodd her helt siden laget ble bygget, og vi opplever nå at barn og ungdom som er oppvokst på Romsås ofte kjøper leilighet her.

I 2005 avsluttet vi full rehabilitering av blokkene. Alle beboerne oppfordres til å ta godt vare på planter, trær og ikke forsøple området. Styret arrangerer opprydningsdugnad i mai måned hvert år. Alle oppfordres til å møte opp og ta sin del av plikten.

Web

Vi drifter vår egen hjemmeside på Internet. Her kan du gratis annonsere saker og ting du vil selge eller bytte, eller bare sende en hilsen om du vil (se Oppslagstavle ).

Dyrehold

Borettslagets generalforsamling har gitt tillatelse til dyrehold på visse vilkår som finnes i husordensreglene, § 4 Dyrehold.

Hund og katt skal registreres . Dersom man ønsker å anskaffe seg mer enn 1 dyr, må man søke om tillatelse til dette.

Kontakt: Dyreutvalg@emanuelfjell.no

Kjøring og parkering

Romsås er anlagt som et bilfritt område. Innenfor bommene er det bare tillatt å kjøre bil på bestemte vilkår (se skilt ved bommene) Her er all parkering forbudt. Gjester kan parkere på gjesteparkeringsplassene, som er forbeholdt dem. Dersom gjestene dine ikke finner ledig parkeringsplass, må de parkere i veien som går rundt Romsås. Beboerne har merkede plasser i parkeringshusene. Disse plassene følger leilighetene. Om du ikke trenger plassen din, ser vi gjerne at du leier den ut.

Trafikk- og parkeringsreglementet står i § 5 i husordensreglene.

Vaktmestertjenesten

utføres av Romsås vaktmestersentral . Sentralens leder er sikrest å treffe mellom kl. 07:00 - 10:00, og kl. 13:00 - 14:00 på telefon: 22 21 30 00.

Sentralen har dessuten oppnevnt lokalvaktmestere. Lokalvaktmestrene har som oppgave å utføre de daglige rutinemessige gjøremålene.

Arbeidstiden for vaktmesteren er:

Mandag til torsdag kl. 07:00 - 15:30

Fredag kl. 07:00 - 13:00

KabelTV og Bredbånd

Borettslaget har en avtale med Get om leveranse av DigitalTV og Bredbånd.

Ta kontakt med Get på tlf: 021213 for å få nødvendig utstyr levert.

Ekstra søppelcontainer

Siste onsdag i hver måned settes det ut containere på tunene. Containeren hentes dagen etter. 

Her kan det kastes større gjenstander.

Se forøvrig oppslag som blir satt opp i oppgangene.

Du kan ikke kaste kjøleskap, fryser og maling i containeren pga. miljøhensyn.

Disse kan leveres gratis på Oslo Renholdsverk, Brobekkveien 87.

Navnskilt

Navnskilt for postkasse og ringetablå ved inngangsdøren er gratis og kan bestilles ved å henvende seg på styrerommet i åpningstiden.

Antenner

Det må søkes styret på forhånd før en setter opp antenner.

Parabolantenne er ikke tillatt oppsatt.

Bad

De som ønsker å bytte ut badekaret med dusj, skal være klar over att badegulvet ikke er beregnet for dette og må derfor montere dusjkabinett med avløp til sluket.

Tette sluk: En må ikke bruke PLUMBO da avløpsrørene er av plast. Alle sluk skal stakes.

Dette er beboers ansvar.

Maling på veranda

Det er ikke tillatt å beise/male i annen farge enn:

Vindusvegg og planke front: BUTINOX 604 eller 712 JAWA TEAK. (mørk brun)

Sidevegg: NCS 0510-Y20R

Ventilasjon

Alle leiligheter er utstyrt med et ventilasjonsanlegg, (viftene står på takene). For at dette skal fungere riktig, må ventilene på WC, bad, og kjøkken være åpne, samt minst en av lukene på hver side av leiligheten. Lukene sitter i vinduskarmen over vinduene. Det er ikke tillatt med elektrisk vifte på kjøkken/wc/bad tilknyttet ventilasjonsanlegget.

Vinduer i oppgangen

Disse skal til enhver tid være lukket og låst, slik at ingen barn skal kunne falle ut. Vinduene skal bare åpnes når disse skal pusses. (Lufteventiler sitter i karmen over vinduet.)

Inngangsdører og kjellerdører

skal til en hver tid holdes låst. Alle oppganger har dørtelefon, for å unngå ubudne gjester og innbrudd i kjellerboder.

Garasjeporter

Portene går igjen av seg selv etter noen sekunder. Derfor ber vi bileiere om å vente utenfor, til porten er stengt før du kjører fra garasjeanlegget. Innbrudd og hærverk på biler har dessverre forekommet. Når man forlater p-huset etter parkering, brukes døren ved siden av porten for å minimere slitasje på selve porten.

Du kan bestille fjerstyring fra mobiltelefonen ved å henvende deg på styrerommet i åpningstiden.

Innkjøringsbommer

Det koster kr. 30.- for å komme inn gjennom disse.

Ballspill og fotballsparking:

Borettslaget har egen fotballbinge . All fotballsparking skal foregå der.

Husordensreglene

Kan lastes ned under fanen " Om oss - Nøkkelopplysninger og dokumenter ". Vi vil til slutt oppfordre alle til å lese og sette seg inn i disse.

------

VELKOMMEN TIL EMANUELFJELL BORETTSLAG.

Oppdateres etter ordinær generalforsamling.

Vi tar imot forslag til endringer og opplysninger som er av felles interesse for beboerne.

Ansvarlig utgiver er styret i Emanuelfjell borettslag.